Cum sa alegi corect mingea de baschet?

Cum sa alegi corect mingea de baschet? photo

  Fie ca esti un jucator amator sau un profesionist, sigur cunosti ca pentru a alege mingea ideala pentru baschet ai nevoie să cunoști cateva criterii esentiale, astfel incit alegerea ta sa fie cea mai potrivita. Iar Acvila Sport iti vine in ajutor cu anumite sfaturi în acest sens - cum sa alegi corect marimea, materialul sau locul de joc!

  Baschetul este un sport fascinant jucat de oameni din diferite parti ale lumii. Acest joc nu are limita de virsta, deoarece toata lumea participa cu entuziasm la un baschet atat in ​​interior, cit si in aer liber. 

  Cel mai important lucru care are o influenta semnificativa asupra jocului este tipul de minge pe care o folosesti. Pentru a evita mai multe greseli, venim cu o lista de factori care trebuie sa ii iai in considerare atunci cand vrei sa-ți alegi o minge de baschet. 

 

  Alegerea marimii corecte a mingii de bashet pentru tine sau pentru copilul tau este cel mai bine facuta atunci cand iai în considerare categoria de varsta.

  Astfel, opteaza pentru:

Marimea 1-5 – pentru copii cu varsta mai mica de 8 ani, vezi aici

Marimea 6 – pentru fete cu varsta 9+ ani, iar pentru baieti – 9-11 ani vezi aici și aici 

Marimea 7 – pentru baieti cu varsta 12+ ani vezi aici

  Dupa ce te-ai determinat cu marimea mingii, e necesar de stabilit unde va avea loc jocul - in aer liber sau in incapere.

  Terenurile in aer liber solicita o minge de baschet cu o constructie mai robusta, adica alege mingi suficient de rezistente pentru suprafetele abrazive, un model poti vedea aici sau aici

  Iar pentru terenurile de joc in interior poti opta pentru mingi optimizate pentru a nu deteriora suprafetele mai delicate de joc. 

  Spre final, dupa ce ai ales marimea perfecta a mingii si locul de joc, e timpul de ales si materialul din care este confecționata mingea.

  Mingile de baschet contemporane sunt fie din cauciuc, fie din PU. Mingile sintetice mentin flexibilitatea mingilor din piele, fiind in acelasi timp suficient de rezistente la umezeala sau diferite tipuri de murdarie si praf. Mingile din cauciuc sunt preferate pentru jocurile în aer liber, iar cele din PU sunt potrivite pentru jocul în interior și exterior.

  In dependenta de toti acesti factori, poti obtine un joc ce te va satisface la maxim!