Coarda pentru sărituri

Coarda pentru sărituri photo

Nu puteți merge la sală din cauza blocării pandemiei? Ei bine, ar putea părea dificil să ai antrenamente fără o sală de sport, în special pe timpul rece, dar săritul în coardă este unul dintre exercițiile super-convenabile, ușoare și eficiente pentru a le face acasă. Saltul este un exercițiu cardio, aerobic excelent care te ajută să îți tonifici musculatura, să construiești rezistența și să îți îmbunătățești funcția plămînilor. Reține, doar săritul în coardă, nu va fi suficient să reduci din greutate, antrenamentul cu coarda trebuie combinat cu o dietă echilibrată și exercițiile de rutină care îți vor stimula metabolismul.

Câte calorii arzi sărind?

În mod surprinzător, sărind în coardă poți arde 10 calorii într-un minut, obținînd totodată întărirea mușchilor picioarelor, feselor, umerii, burta și brațele. În medie, poți arde 200 de calorii în antrenamentul de 10 minute din fiecare zi. Este mai eficient decât mersul la pas rapid. 

Avantajele săritului în coardă

Există multiple avantaje ale săriturii în coardă de la pierderea în greutate la reducerea șanselor de te îmbolnăvi. 

  • Îmbunătățește sănătatea inimii

 

Săritul în coardă este cel mai bun exercițiu cardio, deoarece crește ritmul cardiac. Acest lucru reduce semnificativ riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

  •  Crește concentrația - fiecare exercițiu cardio te va ajuta să te concentrezi mai ușor, totodată exercițiul poate calma corpul și vă poate crește concentrarea. 
  •  Îmbunătățește coordonarea - săriturile îmbunătățesc în mod constant coordonarea și rezistența. 
  •  Crește rezistența și te scapă de oboseală - antrenamentul cu regularitate te va ajuta să îți îmbunătățești rezistența. Cu cât vei sări în mod regulat, cu atât rezistența crește. O practică consecventă a săriturilor poate să te scape de oboseală.
  •  Crește flexibilitatea corpului - coarda de gimnastică te va juta să îți faci corpul ferm și flexibil. Săritul dă o mare forță mușchilor și îi relaxează. De aceea este inclus în regimul de antrenament al unui sportiv.
  •  Crește sănătatea mintală - săritul in coardă într-o intensitate moderată poate reduce anxietatea și depresia. Exercițiile fizice pot crește circulația sângelui în corp și creier.  
  •  Întărirea oaselor - coarda de gimnastică îți va oferi rezistență oaselor și va crește densitatea osoasă, reducând astfel șansele de osteoporoză.  
  •  Îmbunătățește funcția pulmonară - săritul în coarda îmbunătățește circulația sângelui și respirația, ceea ce îți va îmbunătăți capacitatea pulmonară.

 Înainte de începerea antrenamentului cu coarda este important să îți încălzești organismul cel puțin 10 minute înainte de a începe săriturile. Poartă adidași concepuți pentru antrenamentele sportive, bea apă înainte și după exerciții. Îmbracă hainele cu compresie pentru a obține rezultate frumoase.

FAQ

Saritul cu coarda: -Îmbunătățește sănătatea inimii; -Crește concentrația - fiecare exercițiu cardio te va ajuta să te concentrezi mai ușor, totodată exercițiul poate calma corpul și vă poate crește concentrarea.; -Îmbunătățește coordonarea - săriturile îmbunătățesc în mod constant coordonarea și rezistența; -Crește rezistența și te scapă de oboseală - antrenamentul cu regularitate te va ajuta să îți îmbunătățești rezistența. Cu cât vei sări în mod regulat, cu atât rezistența crește. O practică consecventă a săriturilor poate să te scape de oboseală; -Crește flexibilitatea corpului - coarda de gimnastică te va juta să îți faci corpul ferm și flexibil. Săritul dă o mare forță mușchilor și îi relaxează. De aceea este inclus în regimul de antrenament al unui sportiv; -Crește sănătatea mintală - săritul in coardă într-o intensitate moderată poate reduce anxietatea și depresia. Exercițiile fizice pot crește circulația sângelui în corp și creier; -Întărirea oaselor - coarda de gimnastică îți va oferi rezistență oaselor și va crește densitatea osoasă, reducând astfel șansele de osteoporoză; -Îmbunătățește funcția pulmonară - săritul în coarda îmbunătățește circulația sângelui și respirația, ceea ce îți va îmbunătăți capacitatea pulmonară.
Nu puteți merge la sală din cauza blocării pandemiei? Ei bine, ar putea părea dificil să ai antrenamente fără o sală de sport, în special pe timpul rece, dar săritul în coardă este unul dintre exercițiile super-convenabile, ușoare și eficiente pentru a le face acasă. Saltul este un exercițiu cardio, aerobic excelent care te ajută să îți tonifici musculatura, să construiești rezistența și să îți îmbunătățești funcția plămînilor. Reține, doar săritul în coardă, nu va fi suficient să reduci din greutate, antrenamentul cu coarda trebuie combinat cu o dietă echilibrată și exercițiile de rutină care îți vor stimula metabolismul. Câte calorii arzi sărind? În mod surprinzător, sărind în coardă poți arde 10 calorii într-un minut, obținînd totodată întărirea mușchilor picioarelor, feselor, umerii, burta și brațele. În medie, poți arde 200 de calorii în antrenamentul de 10 minute din fiecare zi. Este mai eficient decât mersul la pas rapid.