Alege corect adidașii pentru Alergare!

Alege corect adidașii pentru Alergare! photo

Pentru a avea un stil de viață sănătos, trebuie să facem exerciii regulat, iar mersul pe jos, la pas rapid sau alergatul sunt cele mai eficiente și accesibile variante pentru sport.

Găsirea celor mai potriviți adidași pentru alergare  nu este o sarcină ușoară. Pentru a te asigura că nu vei simți discomfort în timpul alergării, trebuie să cunoșți cum să alegi corect adidașii, astfel încît să se potrivească corect și să ai o cu alergare confortabilă. În caz contrar, dacă încălțămintea sport pe care o ai nu este potrivită,aceasta poate favoriza accidentarea, afectează articulațiile și coloana vertebrală.

Ca urmare alegerea ghetelor pentru alergare, necesită o abordare serioasă.

  1. Pantoful sport trebuie să lase piciorul să primească impuls senzorial. Creierul comunică prin simțuri directe cu corpul, ca urmare prin această interacțiune directă, talpa transmite informația către creier, despre terenul pe care se aleargă, iar pentru ca acest lucru să se întîmple, este important să alegem pantoful de alergat corect. Doar așa vei reusi să alergi corect, iar corpul să primească cît mai multe avantaje de la activitatea sportivă praticată.

 

  1. Alegerea ghetelor potrivite în dependență de anotimp. Ghetele pentru alergare pe care le vei alege, trebuie neapărat să-ți protejeze piciorul de vreme de afară. Piciorul fiind cea mai sensibilă parte a corpului în alergare, are nevoie de o portecție în plus. Astfel, verifică minuțios și informează-te dacă adidașii pe care îi alegi au îndeplinit testele de siguranță și protejează piciorul de temperaturile extreme.

 

  1. Echilibrul corpului în momentul încălțării. Adidașii pentru alergare îți vor oferi posibilitatea de ați meține echilibrul atît în degete, cît și în vîrfuri, Acesta este primul indiciu, pe care trebuie să îl observe atunci cînd probezi o pereche noi de adidași. Din poziția “pe vârfuri”, urmărește-ți poziția corpului și dacă degetul mare este poziționat, în centrul călcâiului, pe o axă imaginară. Dacă este așa,  înseamnă că ai ales perechea potrivită.

 

  1. Mărimea adidașilor. Atunci cînd încalți ghetele pentru alergare degetele tale trebuie să aibă suficient spațiu de mișcare în interiorul pantofului. Atunci când alergi în momentul atingerii solului, degetele se separă pentru a echilibra pasul. În partea pantofului unde sunt degetele, trebuie să fie suficient spațiu pentru ca degetele să se poata separa fără avea nici un fel de limitare.  

 

FAQ

1.Pantoful sport trebuie să lase piciorul să primească impuls senzorial astfel vei reusi să alergi corect, iar corpul să primească cît mai multe avantaje de la activitatea sportivă praticată. 2.Alegerea ghetelor potrivite în dependență de anotimp - informează-te dacă adidașii pe care îi alegi au îndeplinit testele de siguranță și protejează piciorul de temperaturile extreme. 3.Echilibrul corpului în momentul încălțării - din poziția “pe vârfuri”, urmărește-ți poziția corpului și dacă degetul mare este poziționat, în centrul călcâiului, pe o axă imaginară. 4.Mărimea adidașilor - cînd încalți ghetele pentru alergare degetele tale trebuie să aibă suficient spațiu de mișcare în interiorul pantofului.
Găsirea celor mai potriviți adidași pentru alergare nu este o sarcină ușoară, insa noi te putem ajuta cu citeva sfaturi utile. Pentru a te asigura că nu vei simți discomfort în timpul alergării, trebuie să cunoșți cum să alegi corect adidașii, astfel încît să se potrivească corect și să ai o cu alergare confortabilă. În caz contrar, dacă încălțămintea sport pe care o ai nu este potrivită,aceasta poate favoriza accidentarea, afectează articulațiile și coloana vertebrală. Intra pe acvilasport.md si informeaza-te corect.