Volei - Echipamentul si Accesoriile necesare

Volei - Echipamentul si Accesoriile necesare photo

Voleiul este un sport popular, dar uneori poate fi dureros. Este important ca un jucător de volei să înțeleagă care sunt cinci accesorii – top, care vor preveni accidentările și îi va oferi plăcerea unui joc distractiv.  

Mingea potrivită

În volei, mingea este cea mai importantă piesă din joc. O minge bună va atenua durerea cauzată de lovitura acesteia. Dacă jocul are loc în interior, o minge de piele va fi alegerea ideală, în exterior însă, aceasta nu poate fi folosită, deoarece poate intra în contact cu apa și se va deteriora. Pentru jocul în aer liber, recomandăm utilizarea unei mingi din piele sintetică sau PVC – această minge nu va crea usturime la atingerea pe brațe și va avea o durata de viață mai mare.

Genunchiere

Utilizarea genunchierelor în volei previne rănirea. Cu toate acestea, fiecare persoană ar trebui să-și aleagă protecția în funcție de vârstă și experiență. De exemplu, sportivii mai tineri ar trebui să folosească genunchiere mai groase, deoarece acești jucători au mai puțină experiență în prinderea mingii și au nevoie de o protecție înaltă. Sportivii cu experiență pot alege genunchieri mai subțiri, luînd în considerație că deja cunosc bine cum pot evitare loviturile. Toate genunchierele trebuie să se potrivească confortabil în jurul zonei picioarelor, iar mărimea să fie aleasă corect.

 

Glezniera

Cea mai frecventă accidentare asociată cu un jucător de volei este o entorsă a gleznei. Pentru a evita această traumă, este înțelept să investești într-o pereche bună de glezniere. Studiile au demonstrat că prezența gleznierelor în timpul jocului reduce leziunile cu 40%, iar mai mulți antrenori ai echipelor de volei recomandă utilizarea acestora.

Încălțăminte corectă

Pantofii de volei pentru bărbați și femei sunt echipamentul esențial pentru joc. Acești pantofi conțin o talpă de cauciuc care asigură o tracțiune maximă și sunt proiectați pentru a proteja piciorul în timpul mișcării laterale. Căptușeala frontală a pantofilor este groasă, astfel încât picioarele nu suferă durere din cauza săriturilor continue. O alegere inteligentă a pantofilor va fi pentru optarea celor din piele și va conține o platforma antiderapantă. Acest lucru oferă un sprijin maxim și ajută la prevenirea entorselor.

Echipamentul și accesoriile

După ce îți vei alege îmbrăcămintea formată din șorți și tricou, cu cea mai potrivită mărime pentru volei, este important să ai și accesoriile utile pentru a menține totul organizat și ușor de utilizat. Geanta trebuie să fie ușor de transportat. Majoritatea sportivilor preferă un stil de rucsac, în care greutatea poate fi distribuită uniform pe ambii umeri. Geanta ar trebui să conțină, de asemenea, numeroase compartimente și buzunare. Acest lucru va oferi spațiu pentru a separa echipamentele și pentru a menține obiectele curate la distanță de articolele de îmbrăcăminte transpirate și uzate. ;)

Articolele de mai sus sunt cinci dintre elementele esențiale pe care fiecare jucător de volei ar trebui să le dețină. Înainte de a vă pregăti pentru  joc, este important să aveți o geantă pentru echipament, iar în ajutor vă venim noi cu articole și accesorii variate pentru orice tip de sport.

 

FAQ

Echipamentul si accesoriile pentru volei le gasesti pe acvilasport.md. După ce îți vei alege îmbrăcămintea formată din șorți și tricou, cu cea mai potrivită mărime pentru volei, este important să ai și accesoriile utile pentru a menține totul organizat și ușor de utilizat. Geanta trebuie să fie ușor de transportat. Majoritatea sportivilor preferă un stil de rucsac, în care greutatea poate fi distribuită uniform pe ambii umeri. Geanta ar trebui să conțină, de asemenea, numeroase compartimente și buzunare. Acest lucru va oferi spațiu pentru a separa echipamentele și pentru a menține obiectele curate la distanță de articolele de îmbrăcăminte transpirate și uzate. ;)
În volei, mingea este cea mai importantă piesă din joc. O minge bună si potrivita va atenua durerea cauzată de lovitura acesteia. Dacă jocul are loc în interior, o minge de piele va fi alegerea ideală, în exterior însă, aceasta nu poate fi folosită, deoarece poate intra în contact cu apa și se va deteriora. Pentru jocul în aer liber, recomandăm utilizarea unei mingi din piele sintetică sau PVC – această minge nu va crea usturime la atingerea pe brațe și va avea o durata de viață mai mare.