Sportul pentru copii

Sportul pentru copii photo

Pe măsură ce întregul glob reîncepe activitățile sportive, ne întrebăm tot mai des care este decizia ideală pentru noi?

Încurajam copiii să devină activi din nou, dar cu avertismentul de a fi în siguranță și de a minimiza riscurile pe cât este de posibil. Virusul este încă foarte prezent în comunitate, așa că nu ne putem încă relaxa.

Interacțiunea socială pe care sportul o oferă sunt cruciale pentru dezvoltarea copiilor, exercițiile fizice au efecte pozitive asupra sănătății fizice și mintale a copiilor.

Deci, anularea sporturilor pentru tineri în primele luni ale pandemiei a fost „absolut necesară” pentru a încetini răspândirea virusului, această măsură nu a fost însă, fără consecințe negative asupra copiilor. Cercetările arată că copiii tind să fie mai sedentari, să mănânce alimente mai puțin nutritive și să aibă un somn neregulat. La toate aceste momente, lipsa interacțiuni sociale din cauza închiderilor școlilor și a anulărilor activităților sportive, sunt factori agravanți.

Pe măsură ce se redeschid comunitățile, este important să fie permise participarea la atletism și jocuri sportive, atâta timp cât riscurile pot fi calculate și minimizate la maxim prin măsurile de protecție.

Cea mai sigură metodă pentru copii de a se întoarce la sport, în această vară, este ca aceștia să facă exerciții în aer liber sau în condiiții de casă. Pentru că suntem în vacanța mare, acum este timpul favorabil pentru iesirile în parc, seri de joacă și ore multe de activități în aer liber – acestea fiind cele mai sigure metode de a practica sportul.

Adăugarea altor activități sportive aduc un anumit risc de răspândire a virusului. Când evaluezi dacă copilul tău ar trebui sau nu să participe la o activitate în echipă, ia în considerare cu atenție acești factori:
    • Cu cât de mulți oameni urmează să interacționeze copilul;
    • Cât de strâns interacționează cu ceilalți și cât durează interacțiunile;
    • Cât de multe echipamente și accesorii împarte cu alți copii;
    • Cât de bine reușește cppilul tău să se distanțeze social de ceilalți atunci când nu joacă activ;
    • Unde are loc activitatea sportivă, în interior sau în exterior.
Sportul cu un contact mai frecvent și mai lung între jucători, cum ar fi fotbalul, lupta sau baschetul, ar fi considerat un risc sporit, în condițiile actuale. Activitățile care implică un contact mai mic sau deloc apropiat, precum baseball sau tenis de cîmp, ar avea un risc mai mic.

în condițiile actuale. Activitățile care implică un contact mai mic sau deloc apropiat, precum baseball sau tenis de cîmp, ar avea un risc mai mic.

Sporturile și activitățile pot fi, de asemenea, considerate mai sigure dacă sunt efectuate în aer liber, și cu atât mai mult, dacă sportivii sunt capabili să ia măsurile sporite de protecție.
Dacă totuși iai decizia să lăși copilul să practice sportul în această vară, te putem asigura că un regulament pentru comportamentul în viața de zi cu zi în timpul unei pandemii, încă nu a fost adoptat :D de aceea decizia îți aparține în totalitate, iar noi suntem siguri că vei lua cea mai bună hotărîre pentru copilul și familia ta. Oricare ar fi alegerea, copilul trebuie să se simtă bine și să îi placă sau să își dorească să practice sportul ales. În ajutor mereu îți va veni și un echipament complet, de accea nu ezita să-i alegi accesoriile cele mai comode, utile și în culorile lui preferate.

Cîteva idei Geniale pentru activitățile sportive

Înotul  a fost întotdeauna o recomandare ideală pentru orice vîrstă și categorie. Natatia contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilului, ajutînd la creșterea fizică a tuturor grupelor de mușchi. După orele de înot, copiii simt adesea pofta crescută de mîncare și au un somn liniștit. Pentru praticarea acestui tip de sport găsim doar beneficii, iar vara bălăceala la piscină este distracția pe care orice copil si-o dorește.
Aici vei găsi echipamentul necesar pentru orele de înot, cele mai importante accesorii fiind ochelarii și cască  sau pluta, pentru începători.

Fotbal
Fotbalul oferă diverse beneficii de sănătate pentru copil. Este un joc exigent din punct de vedere fizic, care oferă sportivilor oportunitatea de a-şi îmbunătăţi agilitatea, vigilența, coordonare şi rezistenţa cardiovasculară.
Copiii care joacă fotbal vor fi mai disciplinați în tot ce fac și vor învăță munca în echipă, o calitate utilă în orice profesie vor alege în viitor.
În cazul în care decizi cu copilul tău, că practicarea fotbalului este alegearea ideală, nu ezita să vii după un echipament care îl va motiva să marcheze un gol în plus :D Îți vom propune echipamente personalizate cu numele lui și numărul preferat, iar dacă vei avea nevoie de tot echipamentul, la noi vei găsi: jambiere , pantofi fotbal , manuși portar , plasă mingi , scară antrenament jaloane , conuri și bastoane , dar nu în ultimul rînd - mingi pentru fotbal  îți vom propune selecția noastră pentru orice tip teren

Tenisul de cîmp
Practicarea tenisului de cîmp necesită  un grad de atenție și concentrare sporit, plus un spirit competitive pe măsură. Începînd cu vîrsta de 5 ani copilul tău poate începe practicarea acestui sport.  Tenisul de cîmp ajută la dezvoltarea inimii, plămînilor și mușchilor, consolideaza abilitățile de coordonare a mișcărilor și îmbunătățește simtul tactic și solidaritatea. Totodată ajută la creșterea rezistenței, vitezei și forței, orientarea în timp și spațiu. Cel mai important echipament pentru a practica în siguranță tenisul: sunt racheta, mingile, și încălțămintea adecvată.

Volei - sportul recomandat pentru copii mai mari de 7 ani, pentru că copilul trebuie să fie deja capabil să lucreze în echipă. Voleiul îl va ajuta pe copilul tău să aiba viteză de reacție, să se concentreze și să își dezvolte agilitatea și vigilența.
Pentru volei nu sunt necesare prea multe accesorii, un fileu, o minge bună si multa bună dispozitie, fiind un sport ideal de practiat în familie. Aici veți găsi si variante pentru volei de plaja.

RoleSkateboardPennyboard sau Trotinate  -  sunt o oportunități suplimenatre de activități sportive. Dacă sunteți în căutarea unui mijloc de transport alternativ în oraș sau a unei noi metode de a petrece timpul în aer liber, atunci rolele, skateboardul, pennyboardul sau trotineta sunt alegerea ideală.

Badminton
 - este un sport extrem de solicitant, care antrenează toate grupele de mușchi simultan și care te va ajută să arzi de două ori mai multe calorii decât orice repriză de alergat. Acest joc este o alegere ideală pentru ați scoate familia la un meci în parc sau oriunde la aer liber. Copiii adoră să practice acest sport.

FAQ

Înotul a fost întotdeauna o recomandare ideală pentru orice vîrstă și categorie. Fotbalul oferă diverse beneficii de sănătate pentru copil. Este un joc exigent din punct de vedere fizic, care oferă sportivilor oportunitatea de a-şi îmbunătăţi agilitatea, vigilența, coordonare şi rezistenţa cardiovasculară. Practicarea tenisului de cîmp necesită un grad de atenție și concentrare sporit, plus un spirit competitive pe măsură. Începînd cu vîrsta de 5 ani copilul tău poate începe practicarea acestui sport. Volei - sportul recomandat pentru copii mai mari de 7 ani, pentru că copilul trebuie să fie deja capabil să lucreze în echipă. Role, Skateboard , Pennyboard sau Trotinate - sunt o oportunități suplimenatre de activități sportive. Badminton - este un sport extrem de solicitant, care antrenează toate grupele de mușchi simultan și care te va ajută să arzi de două ori mai multe calorii decât orice repriză de alergat.
Factorii de risc: • Cu cât de mulți oameni urmează să interacționeze copilul; • Cât de strâns interacționează cu ceilalți și cât durează interacțiunile; • Cât de multe echipamente și accesorii împarte cu alți copii; • Cât de bine reușește cppilul tău să se distanțeze social de ceilalți atunci când nu joacă activ; • Unde are loc activitatea sportivă, în interior sau în exterior.