Cum pot găsi mingea de fotbal potrivită?

Cum pot găsi mingea de fotbal potrivită? photo

Cum pot găsi mingea de fotbal potrivită?

Găsirea mingii de fotbal potrivite poate fi o adevărată provocare. Datorită alegerii mari de mărci, a prețurilor care variază și a nenumăratelor diferențe, este de înțeles că multe persoane rămân cu capul învârtindu-se când încearcă să găsească cea mai bună minge pentru ei.

Tu ești un norocos, dacă ai ajuns aici pentru că noi venim  să te ajutăm!

Iată o prezentare rapidă a celor cîteva momente cele mai importante pe care trebuie să le cauți atunci când selectezi mingea de fotbal perfectă pentru tine.

1 - Dimensiune

Mingile de fotbal sunt cuprinse între mărimele 1-5. Dimensiunea 5 este cea mai mare și este destinată tinerilor și adulților,  mai exact de la 12 ani. Mărimea 4 este pentru copii de vîrsta școlară ( 8 – 12 ani). Mărimea 3 și Marimea 2 este pentru preșcolari. Mărimea 1 fiind cea mai mică este concepută pentru cei mai tineri jucători și este folosită în mod obișnuit în scopuri promoționale sau ca o minge de dezvoltare a abilităților tehnice pentru jucătorii de vârstă mică.

2 – Materialul din care este confecționată mingea

Mingea este formată dintr-o anvelopă, o cameră și o căptușeală (stratul exterior fiind format din 32 de panele). Stratul exterior al fiecărei mingi de fotbal este cunoscut sub denumirea de panele și este realizat cu ajutorul unei piele sintetici din PU (poliuretan) sau PVC (clorură de polivinil). Căptușeala cea mai bună este din PU.

Spre deosebire de anii trecuți, când mingile erau fabricate în principal din piele, acum mingile cele mai calitative, trainice și moderne sunt fabricate din PU și PVC.

Construcția clasică a unei mingi de fotbal este formată din 32 de panele. Unele mingi moderne au un panou de 18 sau 26 de panele. 32 de panele oferă mingii un zbor mai cu viteză, în timp ce celelalte opțiuni pot crea mai mult „ritm” atunci când sunt lovite cu forță.

Mingile de cea mai înaltă calitate au panelele cusute manual. Cusăturile pentru mașini se găsesc de obicei pe mingile de calitate medie. Mingile  mai ieftine sunt folosite pentru antrenament, recreere sau promovare și au adesea panelele lipite sau modelate, ceea ce creează o senzație mai diferită, decît cusutura manuală.

3 – Căptușeala

De obicei, mingea este formată din mai multe straturi de căptușeală între  cameră și pînă la panele, care creează rezistență diferită. Un strat de spumă este adesea inclus pentru a adăuga efectul de ”moale”. Această caracteristică diferențiază adesea o minge de înaltă calitate, de cea de o calitate mai slabă.

4  –  Terenul de joc

Pentru un joc pe gazon natural sau artificial se alege o minge standard de mărimea 5 – acestea fiind cele mai utilizate mingi.

Pentru un meci în sală îți vom propune o minge pentru futsal create special pentru acest joc.

Iar pentru un meci de fotbal sau plajă îți vom oferi mingea, care îți va asigura un joc pentru mai multe sezonuri estivale.

Pentru un jucător cu vârsta peste 14 ani, va avea nevoie de o minge care este puțin mai grea și sare mai puțin. Copii cu vârsta sub 14 ani, se pot antrena în sală cu o minge clasică de mărimea 4, care ajută la evitarea încordării inutile a articulațiilor.

Pentru a juca pe iarbă și nisip, veți avea nevoie de o minge confortabilă, mai ușoară, care la lovituri nu va provoca dureri puternice, dacă vei fi cu picioarele goale.

5 – Mingile aprobate

Mingea cu eticheta FIFA Inspected, este o minge de antrenament profesional care a trecut testul format din 7 probe pentru a obține această certificare. Testul de omologare în 7 etape (Greutate - sfericitate - circumferință - pierdere de presiune - absorbție de apă - revenire consistentă) pentru a garanta o calitate optimă.

Pentru mingile cu eticheta FIFA Approved se efectuiază 8 teste. Această certificare FIFA și este exclusiv deținută de mingile profesionale, cu care se joacă la cele mai importante competiții de fotbal, Cupe Europene sau Campionatele Europene și Mondiale.

FAQ

Găsirea mingii de fotbal potrivite poate fi o adevărată provocare. Datorită alegerii mari de mărci, a prețurilor care variază și a nenumăratelor diferențe, este de înțeles că multe persoane rămân cu capul învârtindu-se când încearcă să găsească cea mai bună minge pentru ei. Pentru a juca pe iarbă și nisip, veți avea nevoie de o minge confortabilă, mai ușoară, care la lovituri nu va provoca dureri puternice, dacă vei fi cu picioarele goale.
1.Dimensiune - Mingile de fotbal sunt cuprinse între mărimele 1-5; 2.Materialul din care este confecționată mingea - Mingea este formată dintr-o anvelopă, o cameră și o căptușeală; 3.Căptușeala - Mingea este formată din mai multe straturi de căptușeală între cameră și pînă la panele, care creează rezistență diferită; 4.Terenul de joc - Pentru un joc pe gazon natural sau artificial se alege o minge standard de mărimea 5, fiind cele mai utilizate mingi; 5.Mingile aprobate - Mingea cu eticheta FIFA Inspected, este o minge de antrenament profesional care a trecut testul format din 7 probe pentru a obține această certificare.