Mingea pentru Fitness - Cum o alegi corect?

Mingea pentru Fitness - Cum o alegi corect? photo

Mingea pentru Fitness sau Fitball-ul este accesoriul ideal pentru tonifierea celor mai profunzi mușchi. Utilizarea unei mingi cu regularitate va aduce multe beneficii pentru sănătatea ta fizică. Cu ajutorul acestui accesoriu pentru sport și nu doar, vei putea efectua exerciții de întindere, îți vei dezvolta și tonifia  mușchii, vei dezvolta stabilitatea și echilibrul.

 

Pentru că greutatea corpului tău joacă un rol esential, în efectuarea exercițiilor cu mingea pentru fitness, înălțimea ta este factorul principal care ne va ajuta să alegem mingea cea mai potrivită pentru tine.

Ca urmare, în cazul în care nu cunoști încă, măsoară-ți înălțimea ta și uite-te peste tabelul de mai jos, care te va ajuta să alegi correct mingea ta de fitness:

 

 

ÎNĂLȚIMEA CORPULUI                       

DIAMETRUL CORECT ALES AL MINGII

Sub 150 cm

45 cm

150 – 160 cm

55 cm

160 – 180 cm

65 cm

180 – 190 cm

75 cm

Peste 190 cm

85 cm

 

Folosirea unei mingi de fitness pe o suprafață plată va forța corpul tău să răspundă la instabilitatea mingii și ca urmare, veți avea nevoie de un echilibru suplimentar. Mărimile mingilor pentru fitness au fost stabilite, luînd în calcul greutatea medie corporală. În cazul în care ai cîteva kilograme în plus, sau cîteva în minus, atunci alege o minge pe care vei avea șoldurile și genunchii îndoite la 90 de grade, cu coapsele paralele cu podeaua.

Alege o minge mai mare dacă ai probleme la spate sau la picioare sau pentru exerciții de întindere și yoga.

În cazul în care intenționezi să utilizezi mingea în locul unui scaun de birou, pentru o postură mai bună, alege o minge care are un diametru cu 10 cm mai mare decât înălțimea scaunului pe care îl înlocuiești.

Dacă îți dorești să introduce mingea fitness în rutina ta zilnică de sport îți recomandăm să încerci următoarele 3 Exerciții:

 

  1. Planka pe mingea fitness

Fixează coatele pe minge, îndreaptă picioarele pe podea.

Păstrează-ți umerii peste mâini și echilibrează-te în această poziție, contractându-ți respirația.

Ține aici trei respirații profunde, menținându-vă echilibrul.

 

  1. Ridicarea mingei în poziție culcat

 

Întindete pe spate cu picioarele de o parte și de alta a mingii, la distanță șoldurilor.

Contractează mușchii coapselor interioare pentru a strânge mingea cu picioarele, ținând spatele lipit de sol, ridică mingea de pe podea. Ține mingea ridicată timp de trei respirații adânci, păstrându-ți mușchii încordați. La expirație, coboară mingea jos și revino la poziția de pornire.

 

Pentru a face acest exercițiu mai dificil, ridică mingea de pe sol și coboară  încet picioarele spre dreapta. Chiar înainte de a atinge solul, menține poziția pentru trei respirații profunde. Apoi, revino la poziția de pornire și repetă această mișcare în partea stângă.

 

  1. Abdomene cu mingea

 

Fixează corpul pe minge, cu mâinile pe podea, direct sub umeri, partea inferioară a picioarelor  pe minge, șoldurile la nivel cu restul corpului.

Încordează abdomenul și cu ajutorul picioarelor rulează mingea spre mîiini, aducînd genunchii spre piept. Ține aici trei respirații, apoi derulează pentru a reveni la poziția de pornire.

Utilă pentru dezvoltarea fizică a copiilor, cît și a maturilor mingea pentru fitness este un produs care trebuie să fie present din casa dvs. 

 

FAQ - Mingea pentru fitnes

Mingea pentru Fitness sau Fitball-ul este accesoriul ideal pentru tonifierea celor mai profunzi mușchi. Utilizarea unei mingi cu regularitate va aduce multe beneficii pentru sănătatea ta fizică.
Dacă nu știai, acest tip de minge este confecționat în diferite dimensiuni. Pentru a afla care dimensiune anume ți se potrivete, ar fi necesar să știm pentru ce anume o vei folosi - pentru antrenamente la sală sau în condiții de casă, pentru fitness, pilates sau yoga, în kinetoterapie sau pentru efectuarea masajului bebelușilor.
Folosirea unei mingi de fitness pe o suprafață plată va forța corpul tău să răspundă la instabilitatea mingii și ca urmare, veți avea nevoie de un echilibru suplimentar. Mărimile mingilor pentru fitness au fost stabilite, luînd în calcul greutatea medie corporală. În cazul în care ai cîteva kilograme în plus, sau cîteva în minus, atunci alege o minge pe care vei avea șoldurile și genunchii îndoite la 90 de grade, cu coapsele paralele cu podeaua. Alege o minge mai mare dacă ai probleme la spate sau la picioare sau pentru exerciții de întindere și yoga.