Cerc Pilates

Cerc Pilates photo

Inelul Pilates este unul dintre cele mai versatile instrumente de fitness de pe piață. Reprezintă o nouă gândire despre cum să provocăm cel mai bine mai multe zone ale corpului, prin exercițiile fizice. Inelul Pilates aduce, de asemenea, clasicul Pilates la o sesiune de fitness care include straching și rezistență.

 

Pilates și antrenamentul general

 

Ca practică generală, Pilatesul nu este o activitate de „antrenament a puterei”. Pilatesul folosește concepte de simetrie corporală, rezistență și straching, se concentrează pe flexibilitate, îmbunătățirea mișcărilor și echilibru general, în loc de construirea musculară tradițională. Totuși, asta nu înseamnă că prin Pilates nu putem tonifia și chiar construi treptat mușchii. Un program pe termen lung de rezistență țintită cu activități precum Pilates poate menține grupele musculare într-o formă ideală.

 

Inelul Pilates, numit uneori și inelul Windsor sau cercul pilates,  te va ajuta în antrenamentul Pilates să obții rezultate atît pentru partea superioară cît și pentru cea inferioară.

 

Cel mai simplu exercițiu este de a lucra inelul cu ambele brațe, punând presiune spre interior din ambele părți. Această activitate poate fi adaptată și pentru corpului inferior, de exemplu, atunci când cînd utilizatorul strînge inelul flexibil între coapse sau între picioare. Alte exerciții, cum ar fi susținerea de podea cu brațele drepte, utilizatorul pune presiune pe inel dintr-o parte, spre cealaltă, lucrînd mușchii de pe picioare.

 

Avantajul general al utilizării inelului Pilates este că corpul lucrează la antrenament de rezistență fără a se confrunta cu greutăți mari. Utilizarea cercului Pilates are un prag de rezistență maximă scăzut și este mai puțin probabil să provoace vătămări. De aceea, inelul Pilates este popular pentru unele forme de reabilitare. De asemenea, este recomandată utilizatrea persoanelor cu o capacitate de antrenament redusă, cum ar fi persoanele în vârstă. Noi îți sugerăm să arunci o privire și spre recomandările de pe online, pentru a face cunoștință cu diversele exerciții, în care inelul Pilates este utilizat.

FAQ

Inelul Pilates este unul dintre cele mai versatile instrumente de fitness de pe piață. Reprezintă o nouă gândire despre cum să provocăm cel mai bine mai multe zone ale corpului, prin exercițiile fizice. Inelul Pilates aduce, de asemenea, clasicul Pilates la o sesiune de fitness care include straching și rezistență. Inelul Pilates, numit uneori și inelul Windsor sau cercul pilates, te va ajuta în antrenamentul Pilates să obții rezultate atît pentru partea superioară cît și pentru cea inferioară.
Pilatesul folosește concepte de simetrie corporală, rezistență și straching, se concentrează pe flexibilitate, îmbunătățirea mișcărilor și echilibru general, în loc de construirea musculară tradițională. Totuși, asta nu înseamnă că prin Pilates nu putem tonifia și chiar construi treptat mușchii. Un program pe termen lung de rezistență țintită cu activități precum Pilates poate menține grupele musculare într-o formă ideală. Cel mai simplu exercițiu este de a lucra inelul cu ambele brațe, punând presiune spre interior din ambele părți. Această activitate poate fi adaptată și pentru corpului inferior, de exemplu, atunci când cînd utilizatorul strînge inelul flexibil între coapse sau între picioare. Alte exerciții, cum ar fi susținerea de podea cu brațele drepte, utilizatorul pune presiune pe inel dintr-o parte, spre cealaltă, lucrînd mușchii de pe picioare.