Ce este Crosfitul?

Ce este Crosfitul? photo

Ai auzit, te-ai întrebat în ultima perioada ce este crosfitul?


Tot mai solicitat și foarte des folosit termen, crosfitul este considerat sportul Fitness-ului.
Cu mișcări funcționale de înaltă intensitate, variate constant, CrossFit-ul este o filozofie de formare care antrenează oameni de toate formele și capacitățile pentru a-și îmbunătăți rezistența fizică și sistemul cardiovascular într-un mod mai dur, dar totodată extrem de acceptabil și încurajator.
Definiția oficială de pe crossfit.com ne spune că acesta este un program de forță și condiționare pentru colaboratorii academilor de poliție și echipele de intervenție în forță, serviiciile speciale militare, luptători marțiali, campioni și sute de alți sportivi de elită și profesioniști din întreaga lume.
Programul CrossFit este o formă de fitness care susține că o persoană este cât se poate de aptă pentru fiecare dintre cele zece abilități fizice generale: rezistență cardiovasculară / respiratorie, forță, rezistență,  flexibilitate, putere, viteză, agilitate, echilibru, coordonare și precizie.
În fiecare zi, antrenamentul va testa o parte diferită a puterii funcționale sau a condiționării dvs., fără a se specializa într-un anumit lucru, ci mai degrabă cu scopul de a construi un corp care să fie capabil de practic orice și oricînd.
Antrenamentul CrossFit este extrem de diferit de un antrenament la sală obișnuit, și nu doar pentru că nu veți folosi în acest program trenajoarele cu care sunteți obișnuit, halterele sau TRX-ul.  
Noi venim pe piață cu oferte noi de produse, pentru a vă ușura antrenamentul dar și a-l face mai plăcut.
Sac Bulgar sau Bulgarian Bag este un echipament modern pentru antrenamentele cu greutăți, sub formă de semilună. Pentru prima dată acest echipament a fost creat pentru luptătorii de wrestling, swinging și spinning, deoarece ajută la dezvolatrea mușchilor spatelui, brațelor, abdomenului și nu în ultimul rînd al umerilor. Sacul Bulgar este un accesoriu întrebuințat în antrenamentele tradiționale, extrem de folositor în antrenamentele intesive cu intervale - High Intensity Interval Training, permițînd efectuarea unor șiruri impresionante de exerciții.

Încărcarea cu greutăți este concepută pentru utilitatea acestora din cadrul programului de antrenament ales de dumneavoastră și în dependență de complexitatea acestuia. Forma și mărimea vestei, vă oferă posibilitatea de a o folosi oricînd, inclusiv și pe timp de iarnă.

 

FAQ

Sacul Bulgar are 3 tipuri de mînere: 2 principale, înguste și 3 exterioare, tubulare, situate în partea de sus a sacului și 2 curele din naylon, cusute aproape de capetele sacului, utilizate pentru a stabiliza mai bine sacul pe umeri în timpul antrenamentelor. Sacul este confecționat din piele și conține materialul pentru îngreunare.
Ciocanul pentru antrenamentul Crossfit ideal pentru exercițiile tale funcționale, de forță sau agilitate. Recomandat pentru cei care doresc întărirea și creșterea mușchilor. Un instrument folosit atît de sportivii de performanță, cît și de amatori, practicanți de bodybulding ce doresc să crească masa musculară, rezistența și forța fizică.
Slam Ball - Dezvoltată special pentru antrenament funcțional sau cross, mingea, căreia i se mai spune și SLAM BALL DE 2 kg poate fi folosită la testarea antrenamentelor care vă ajută să vă îmbunătăți rezistența, coordonarea și agilitatea. Conceput pentru ridicare și aruncare, mingea SLAM BALL este un accesoriu de antrenament eficient într-o varietate de exerciții de antrenament funcțional. Rezistentă la aruncăturile repetate, durabilă și versatilă. Minge Crossfit Slam Ball este umplută cu nisip și are o suprafață aderentă pentru o prindere bună. În stoc greutate de 2 kg, 4 kg, 6 kg, 8 kg și 10 kg.
Sac Cross Training - util în antrenamentele de forță, crossfit și bodybuilding - te va ajuta să îmbunătățești forța și agilitatea, îți va tonifia mușchii și crește rezistența cardiovasculară. Cu acest echipament puteți efectua mai multe tipuri de exerciții, pentru mai multe grupe de mușchi. Vesta cu greutăți este confecționată special pentru antrenamente de forță, pentru fitness, alergare sau crossfit. Vesta este realizată din material durabil și rezistent, care îi confera rezistență maximă și durabilitate. Vesta este confecționată cu 20 buzunare cu greutați detașabile, 9 în față și 10 în spate. Greutățile sunt din nisip și cantaresc 0,47 kg fiecare. Acest model vă oferă avantajul de a ajusta greuatatea din timpul antrenamentelor de la 1 la de 10 kg, încarcarea cu greutăți fiind uniformă, lungimea fiind ajustabilă la nivelul umerilor, iar circumferința ajustabilă în jurul talie.