Skateboard sau Pennyboard? Tu ce alegi?

Skateboard sau Pennyboard? Tu ce alegi? photo

Majoritatea dintre noi nu avem idee care sunt diferențele dintre asortimentul larg de plăci pentru skate, care acum sunt în comerț. Deoarece fenomenul de ”skating”este în creștere, îți propunem să aflăm care sunt diferențele dintre plăcile / tablele de skating.

Momentan, skateboard-urile sunt împărțite în 4 categorii principale, care variază atât în mărimi și detalii, cât și în design. Vorbim despre skateboard, longboard, penny board și cel mai puțin cunoscute  - tablele val (casterboard).

Skateboard este încă cel mai comun și popular tip de a te da cu placa. Cu toate acestea, este urmărit îndeaproape de longboard, care a crescut în popularitate în ultimii ani. Skateboard-ul este placa din lem de arțar, cu forme concave și extremitățile ridicate la ambele capete. În comparație cu longboard-ul și pennyboardul, are roțile mai mici, mai dure și rezistente.

Pe baza acestor atribute, skateboard-urile sunt utilizate mai ales în parcuri de skate sau pe rampe U - oriunde acolo unde skaterul trebuie să patineze peste orice fel de obstacol. Skateboard-urile sunt, de asemenea, potrivite pentru călătorii scurte în oraș sau parc. Să reținem că, nu cu atât de mult timp în urmă, toată lumea se plimba prin parcuri pe skateboard, întrucât longboard-urile și penny-urile erau necunoscute pentru majoritatea oamenilor. De aceea, când vine vorba de versatilitate, skateboard-urile sunt în top.

Avantaje: dimensiuni mai mici, durabilitate ridicată, capacitate bună de direcționare.

Utilizare: parcuri de skate, U-rampe, parcuri.

Longboard-urile sunt principala tendință actuală de skateboarding, de aceea există o serie de modele cu atribute variate pe piață în acest moment. După cum poți ghici din nume, longboard-urile se disting prin placa lor, care este de obicei aproximativ un metru lungime. Forma longboard-ului depinde de scopul său (drumuri, pante, urcușuri, povîrnișuri), însă forma cea mai obișnuită este cea a unei picături alungite. Spre deosebire de skateboard, longboard are roți mai mari pentru o patinare rapidă. Duritatea roților depinde de ce stil de skating preferi.

Longboard-urile au fost concepute pentru plimbări rapide pe drumurile asfaltate, cum ar fi simularea „navigării pe teren”. Când te plimbi pe o placă lungă, mișcările tale sunt practic aceleași ca și cum ai naviga. Puteți utiliza, de asemenea, un longboard în parcuri, pe piste sau chiar pentru pentru rampe. Există, de asemenea, mini versiuni de longboard - sunt mai scurte, mai înguste și mai potrivite pentru skating urban (similar cu plăcuțele de penny).

Avantaje: roți mari, viteză maximă mai mare, skating confortabil.

Utilizare: dealuri, drumuri, piste, (pentru mini longboarduri, chiar trafic urban sau parcuri).

Până de curând, Penny boards erau cunoscute doar celor mai mari pasionați de skating. Astăzi, situația este diferită - popularitatea lor este în creștere, în special cînd generația tânără are acces la informație, tot mai multă. Aceste skateboard-uri de aproximativ o jumătate de metru sunt de obicei din plastic și nu au nicio aderență. Sunt asemănate vizual cu „sora lor mai mare” - longboard - pentru că partea din față a plăcii are și un vârf rotunjit. Roțile au de obicei aceeași dimensiune ca cele de pe un longboard (60 - 80 mm), făcând placa mai stabilă și mai aderentă la suprafață.

Mărimea penny board-ului, nu îi permite să fie  utilizată cu succes în parcurile de skate, dar este ideală pt a o folosi ca pe o modalitate de a face naveta în oraș. Dimensiunile reduse și greutatea mică fac ca penny boardul să fie ușor de transportat, fie în mână, fie într-un rucsac, care este util în traficul urban. Plăcuța Penny poate fi, de fapt, folosită în parcuri sau pe șosea, iar patinatorii mai experimentați o pot folosi chiar și pe rampele U. În aceste zile, cine vrea să fie cool trebuie să aibă un penny laughing

 

Avantaje: dimensiuni compacte, greutate redusă, stabilitate mai mare, preț mai mic.

Utilizare: zone urbane.

Placa val (cunoscută și sub numele de caster board) este pentru un alt tip de skateboard. Utilizarea sa nu este foarte răspândită, dar cu siguranță entuziaști care o prefer, se găsesc. Panoul val este format din 2 punți unite de o bară de torsiune, de obicei din material de oțel rezistent. O altă caracteristică sunt cele două roți care pot fi rotite cu 360 °, independent una de cealaltă. Călătoria pe o tablă val se face prin sprijinirea picioarelor dintr-o parte în alta. Astfel creezi suficientă energie pentru a propulsa placa val înainte, fără a fi nevoie să atingi pământul.

Avantaje: mișci placa fără a te împinge de pe sol, antrenarea echilibrării.

Utilizare: parc, drumuri.

FAQ

1. Skateboard este încă cel mai comun și popular tip de a te da cu placa. Cu toate acestea, este urmărit îndeaproape de longboard, care a crescut în popularitate în ultimii ani. Skateboard-ul este placa din lem de arțar, cu forme concave și extremitățile ridicate la ambele capete. În comparație cu longboard-ul și pennyboardul, are roțile mai mici, mai dure și rezistente. 2. Longboard-urile sunt principala tendință actuală de skateboarding, de aceea există o serie de modele cu atribute variate pe piață în acest moment. După cum poți ghici din nume, longboard-urile se disting prin placa lor, care este de obicei aproximativ un metru lungime. 3. Până de curând, Penny boards erau cunoscute doar celor mai mari pasionați de skating. Astăzi, situația este diferită - popularitatea lor este în creștere, în special cînd generația tânără are acces la informație, tot mai multă. Aceste skateboard-uri de aproximativ o jumătate de metru sunt de obicei din plastic și nu au nicio aderență. Sunt asemănate vizual cu „sora lor mai mare” - longboard - pentru că partea din față a plăcii are și un vârf rotunjit. 4. Placa val (cunoscută și sub numele de caster board) este pentru un alt tip de skateboard. Utilizarea sa nu este foarte răspândită, dar cu siguranță entuziaști care o prefer, se găsesc. Panoul val este format din 2 punți unite de o bară de torsiune, de obicei din material de oțel rezistent. O altă caracteristică sunt cele două roți care pot fi rotite cu 360 °, independent una de cealaltă.
1. Skateboard - Avantaje: dimensiuni mai mici, durabilitate ridicată, capacitate bună de direcționare. Utilizare: parcuri de skate, U-rampe, parcuri. 2. Longboard-urile - Avantaje: roți mari, viteză maximă mai mare, skating confortabil. Utilizare: dealuri, drumuri, piste, (pentru mini longboarduri, chiar trafic urban sau parcuri). 3. Penny boards - Avantaje: dimensiuni compacte, greutate redusă, stabilitate mai mare, preț mai mic. Utilizare: zone urbane. 4. Placa val - Avantaje: mișci placa fără a te împinge de pe sol, antrenarea echilibrării. Utilizare: parc, drumuri.