Casca pe bicicletă: cu sau fără ea?

Casca pe bicicletă: cu sau fără ea? photo

De ce este esențială utilizarea căștilor pentru biciclete?

Casca pentru biciclete este un accesoriu esențial pentru a evita accidentele rutiere, asigurându-ți astfel o plimbare sigură și confortabilă. Pentru a ști ce anume trebuie să cauți atunci când cumperi o cască pentru biciclete, citește articolul de mai jos.

Purtăm sau nu o cască? Și de ce? Iată întrebarea laughing

Chiar dacă numărul de bicicliști accidentați grav pe drumuri a scăzut în ultimii douăzeci de ani, există încă un număr mare de răniți înregistrați din cauza accidentelor de biciclete, mai nou un număr și mai mare pentru cei ce merg pe trotineta electrică.

În cazul în care biciclistul cade, partea corpului care este cel mai probabil să fie lovită este capul. De asemenea, capul este cel care tinde să sufere rănile cele mai grave.

Concepute pentru a limita loviturile, căștile absorb forța impactului până la limita lor de rezistență. Dacă puterea impactului depășește această limită, casca va crăpa. Modul în care absoarbe undele de șoc este asemănător cu rolul unui airbag auto: principalul său obiectiv este să vă protejeze capul împotriva impactului direct.

Mai mult decît atît,  dacă te vei aventura într-o escaladare de munte pe bicicletă, casca te va proteja de ramurilor prea joase ale copacilor, cît și de rocile zburătoare.

Purtarea căștii pe bicicletă este obligatorie în anumite țări (Finlanda, Olanda, Australia, Turcia etc.). Totodată în baza anumitor criterii  cum ar fi: vârstă, condiții meteorologice, zonă rurală sau urbană, etc., casca este o cerință obligatorie în Canada, Cehia și Spania.

Deci, pentru a te asigura, înainte de a hotărî să te deplasezi cu bicicleta într-o țară străină, citiește mai întîi, legile locale despre utilizarea căștii pe biciclete.

O cască pentru bicicletă este compusă din trei părți. Partea exterioară (învelișul) acoperă un capac din poliestiren a cărui sarcină este de a absorbi impactul pentru a te proteja. Există, de asemenea, un strat de spumă în interior care te ajută să-l reglezi la dimensiunea potrivită și îl face mai confortabil de purtat.

Verifică dacă casca pe care o cumperi respectă cel puțin unul dintre aceste standarde: ANSI, ASTM, TUV / GS sau CE. Marcajul CE garantează că au fost efectuate teste pentru a verifica rezistența căștii.  Pentru a vedea dacă respectă unul dintre aceste standarde, verifică pe eticheta din cască. Iar noi îți propunem un astfel de model cu eticheta CE, casca pentru ciclism BI-TWIN, a cărei preț și calitate te va impresiona. wink

 

În ultimii ani, a devenit foarte populară fixarea unei camere mici în partea de sus a căștii, astfel încât utilizatorul să-și poată păstra amintirile din vacanță sau să le partajeze pe rețelele de socializare. Nu recomandăm să faceți acest lucru din două motive principale.

Această greutate suplimentară poate provoca exces de încordare și poate duce la dureri de gât. Când urci pe bicicletă, trebuie să îți ascultați toate simțurile și să acorzi atenție oricăror dureri, astfel încât să poți ajusta fixarea. Acest accesoriu distorsionează judecata ta, mai ales cînd este fixat în centru (lateral sau față / spate).

Dacă îți lovești capul, nu vei fi protejat în mod eficient. De fapt, casca ta este concepută pentru a vă amortiza de impactul cu solul. Absoarbe impactul și apoi se sfărâmă pentru ați proteja craniul, dar nu este proiectat să reziste la presiunea solului împotriva unui obiect solid rezistent la impact. Aparatul foto îți poate sfâșia casca și va intra în contact cu capul. Căderea la schiuri a lui Michael Schumacher este o dovadă în acest sens. frown

Înainte de a te arunca în activitatea ta preferată, verifică-ți echipamentul de siguranță. Nu uita să schimbi casca în mod regulat. Va trebui să o faci după maxim cinci ani de utilizare regulată, deoarece materialele vor fi uzate. În caz de cădere, chiar și la viteze mici, ar trebui să schimbi casca, imediat, în special dacă a intrat în contact cu solul. Chiar dacă nu pare deteriorată, aceasta ar putea fi fisurată, deci nu merită să îți asumai riscul.

Dacă ai aflat ceva nou din acest articol, așteptăm un share, pentru ca și prietenii tăi să fie informați. cool

FAQ

Casca pentru biciclete este un accesoriu esențial pentru a evita accidentele rutiere, asigurându-ți astfel o plimbare sigură și confortabilă. Concepute pentru a limita loviturile, căștile absorb forța impactului până la limita lor de rezistență. Dacă puterea impactului depășește această limită, casca va crăpa. Modul în care absoarbe undele de șoc este asemănător cu rolul unui airbag auto: principalul său obiectiv este să vă protejeze capul împotriva impactului direct.
O cască pentru bicicletă este compusă din trei părți. Partea exterioară (învelișul) acoperă un capac din poliestiren a cărui sarcină este de a absorbi impactul pentru a te proteja. Există, de asemenea, un strat de spumă în interior care te ajută să-l reglezi la dimensiunea potrivită și îl face mai confortabil de purtat. Verifică dacă casca pe care o cumperi respectă cel puțin unul dintre aceste standarde: ANSI, ASTM, TUV / GS sau CE. Marcajul CE garantează că au fost efectuate teste pentru a verifica rezistența căștii. Pentru a vedea dacă respectă unul dintre aceste standarde, verifică pe eticheta din cască. Iar noi îți propunem un astfel de model cu eticheta CE, casca pentru ciclism BI-TWIN, a cărei preț și calitate te va impresiona.